Sedan 5 april finns Saras Husmanskost i Castellums byggnad på Kolgruvegatan 1 på Ringön. Efter elva år på Stålverksgatan inte långt härifrån var det dags för den populära lunchrestaurangen att växla upp till större lokaler i ett bättre läge.
"Vi ville växa och utveckla verksamheten, så när vi fick chansen att överta Ringöbarens tidigare lokaler bestämde vi oss för att ta steget. Här har vi en väldigt bra exponering, gott om parkeringsplatser och utrymme för betydligt fler gäster än tidigare både inne och ute", berättar Sofija Azizaj, som driver restaurangen tillsammans med sin man och deras tre söner.
När beslutet att flytta väl var taget var det dags att kavla upp ärmarna. Ett nytt kök kom på plats, golvbrunnar och rördragningar byttes ut, ytskikten målades om och nya möbler beställdes. Efter två månader var renoveringsarbetet i det närmaste klart. Första veckan i april var det dags för invigning.
Ett framgångsrecept som håller
"Hela familjen jobbade intensivt in i det sista för att allt skulle bli färdigt i tid. Vi lyckades och kunde slå upp dörrarna för våra gäster som planerat. Nu har vi öppet alla vardagar mellan 06.30 och 14.30. På menyn står klassisk husmanskost, lagad från grunden av svenskproducerade färska råvaror av hög kvalitet. Det har varit ett framgångsrecept under alla år som vi tänker fortsätta med."
Budskapet att restaurangen nu finns på ny adress verkar ha nått ut. Bland gästerna finns många välbekanta ansikten, men också många nya.
"Det är verkligen roligt. Vi är så tacksamma för alla våra trevliga gäster och den uppskattning vi får. Nu hoppas vi de vill fortsätta att vara med på vår resa framöver och njuta av god mat i våra nya, fina lokaler eller på vår uteservering", säger Sofija.