Med Eden i Hyllie har Castellum skapat en plats som ska fungera i symbios med människan, en plats som utgår från hur livet ser ut för människor med livspussel att lösa, en vilja att leva hållbart och ett behov av att mötas. Detta lockade Heat hit.
I dagarna har Heat slagit upp dörrarna till sin 27:e restaurang, denna gång i Hyllie i Castellums fastighet Eden.
− Vi öppnade nyligen i Toftanäs också, så allting är på banan, säger Daniel Wärnmark, grundare och ägare.
Izabella Suko, restaurangchef och Daniel Wärnmark, grundare och ägare.
Det är nu ett år sedan han inledde diskussionerna med Castellum och tittade på lokalen.
− Sedan dess har vi stött och blött vad som behövde göras och kommit överens om allting. Allt har blivit som vi ville. Det enda som är kvar är uteserveringen, men det tar vi till våren, berättar Daniel Wärnmark.
Flera certifieringar
Med Eden i Hyllie har Castellum skapat en plats som utgår från hur livet ser ut för människor med livspussel att lösa, en vilja att leva hållbart och ett behov av att mötas. Här främjar man hälsosamma och välmående människor, inkluderande miljöer och framgångsrika företag. Byggnaden är miljöcertifierad enligt LEED version 4 Guld och WELL version 2 Platinum. Detta lockade Daniel Wärnmark hit.
− Hållbarhet, ur alla aspekter, är viktigt för oss, Eden rimmar väl med vårt koncept.
I byggnaden sitter många företag och Daniel Wärnmark hoppas att det blir en bra bas av lunchgäster.
− Vi hoppas såklart att många utifrån hittar hit också. Vi brukar säga att vi lagar den mat man vill äta till lunch, inte den man säger att man vill äta till lunch. På Heat gör vi vällagad husmanskost, jag har plockat med många av smakerna hemifrån, från mamma och pappa.
Smaker från mamma och pappa
Heat i Hyllie är den 27:e restaurangen Daniel Wärnmark öppnar under samma koncept. Respektive lokal sätter sin prägel på de olika restaurangerna men man känner alltid igen sig.
− 2008 öppnade vi den första restaurangen och 2017 öppnade vi den andra. Jag minns att jag då var livrädd över att inte kunna vara tillräckligt mycket på plats på båda.
Men det har inte varit ett problem. Kanske beror det på två saker Daniel Wärnmark håller hårt på.
− All mat som serveras ska det finnas recept på. Därför tar det ibland ett tag från det att vi börjar experimentera, till att rätten serveras. Allt ska vara nedskrivet och omvandlat till våra kvantiteter och utrustning.
Det andra är att alla, även ledningen, jobbar i driften klockan 11-13.
− Det är ett vinnande koncept! Det får oss att ha fötterna på jorden och att vi alla känns som en del av teamet.